Dreamyink täyttää vuoden – kuinka minusta tuli yrittäjä ja mitä yritykseni tekee

Hellurei arvoisa lukijani ruudun toisella puolella! Tänään on minulle suuri päivä, nimittäin olen toiminut yrittäjänä kokonaisen vuoden! Kylläpä aika rientää. Moni teistä tunteekin minut tatuoijana, verkkokauppiaana sekä puisten saippua-alusten valmistajana.

Suoritin liiketalouden perustutkinnon syksyllä 2016, jonka jälkeen tein hetken aikaa töitä kassamyyjänä Siwassa. Työ ei kuitenkaan miellyttänyt minua niin paljoa, että olisin sitä pidempään halunnut tehdä. Olin harrastanut tatuointeja 14-vuotiaasta asti, eli tuolloin n. 7 vuotta. Lopetin työt Siwassa ja pääsin työkkärin kautta yritysopiston kurssille, jossa tehtiin liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat. Hion niitä vuodenpäivät ja hain samalla Turun tatuointiliikkeistä tatuoijan paikkaa, tosin huonolla menestyksellä. Paikat olivat pieniä ja lisävoimaa ei tarvittu. Olin heittämässä hanskoja jo tiskiin, kun ei paikkaa tullutkaan ja ajatus perustaa oma liike yksin pelotti.

Muistan kuitenkin sen kylmän lokakuisen päivän kuin eilisen, jolloin istahdin ensimmäistä kertaa Jussin (Joker the tattoo shop) tatuointipenkkiin. Olin ottamassa kauan haaveilemaani Marilyn Monroen muotokuvaa eräästä kirjasta, jonka ostin ollessani 14-vuotias. Olen aina ollut jonkinsortin ihailija – sen huomaa kotini seiniltä, nykyisen liiketilamme tauluista sekä iholtani. Marilyn itsessään ei kiehdo minua niin paljoa, kuin se ihminen roolin takana – Norma-Jean Baker. Oikeastaan tatuointini on tehty kuvasta, jossa Norma-Jean on vielä nuori pitkällä tukalla ja ilman piirrettyä kauneuspilkkuaan. Hän oli herkkä, masentunut ja yleissivistynyt persoona ja halusi olla kuin perhonen. Sairastin tuolloin 14-vuotiaana keskivaikeaa masennusta, jättäydyin pois koulusta ja saatoin viettää viikkoja sängyssäni pelaten videopelejä ja katsoen erilaisia sarjoja. Millään ei ollut mitään merkitystä enkä nähnyt itselläni minkäänlaista tulevaisuutta. En halunnut elää. Kirjoitin lukuisia itsemurhaviestejä, itkin itseäni uneen ja toivoin olevani joku muu. Olin musta lammas, enkä kuulunut koulussa tai muuallakaan joukkoon ja aina kun joku supisi jotain tai katsoi väärällä tavalla, ajattelin automaattisesti, että minusta puhuttiin pahaa. Onnekseni isoäitini oli koulussamme kanslistina ja vietinkin suurimman osan vähäisien koulupäivieni välitunneista kansliassa. En ole oikeastaan koskaan sitä sanonut edes ääneen miksi halusin tuon kyseisen Norma-Jeanin reiteeni. Minulla oli nimittäin todella paha tapa viillellä oikean reiteni yläosaa, jonka olin jo pidemmän aikaa halunnut peittää. Yksi menneisyyden selätetty varjo. Minä voitin sen – ystävieni, perheeni ja terapian avulla. Kiitos siitä, että olitte ja olette edelleenkin tukenani jokaisessa asiassa mitä teen tai mikä painaa mieltäni.

Jussi teki minulle yhden elämäni merkityksellisimmistä tatuoinneistani samalla, kun hän avasi minulle oven, jota en vielä ollut löytänyt ja jota en yksin olisi uskaltanut avata. Ollessani tatuoitavana puhuttiin tilanteestani ja en ollut uskoa korviani kun Jussi sanoi, että voisin tulla hänen liikkeeseensä töihin. Kyselin arasti ja varovaisesti lisää tietoa ja päästiin yhteisymmärrykseen. En puhunut asiasta paljoa, koska en vieläkään uskonut mitä oli tapahtumassa.

Aloitin yritystoimintani 1.11.2017, tasan vuosi sitten. Minulla oli vain muutama kone, pieni ikean pöytä tarvikkeille ja hierontapöytä. Kaikki oli aivan uutta, eikä minulla ollut harmainta aavistustakaan mistä saisin asiakkaita. Alkuvaihe oli hiljainen ja siinäkin oli hankaloittamassa joulu sekä uusivuosi. Mietin kuumeisesti kuinka saisin talouteni nousuun. Päätin, että haluan päivittää ahkerasti sosiaalista mediaa ja kirjoittaa blogia. Päivä päivältä asiakaskuntani kasvoi ja ihmiset alkoivat löytää minut – kuinka hyvältä se tuntuukaan, kun ihmiset haluavat tatuoinnin juuri sinulta, koska jälkesi miellyttävät heidän silmiään.

Äidilläni on yksi Suomen varmaan myydyimpiä luonnonkosmetiikan brändejä, nimittäin Saaren Taika. Päätimme yhdessä kehittää täysin luonnollisen ja vegaanisen voiteen tatuoinnin jälkihoitoon. Syntyi Dreamyink-tatuointivoide, joka on valmistettu tarkkaan valituista ainesosista. Tatuointivoiteen Sheavoi on puhdistamatonta (unrefined) eettisesti tuotettua Afrikan savanneilla kasvavien karitepuiden hedelmistä, puhtailla menetelmillä kerättyä ja valmistettua ihoa ravitsevaa voita, jossa on tallella kaikki puhtaan karitevoin parantavat ja hoitavat ainesosat, eikä se sisällä mitään jäämiä keinotekoisista kemikaaleista tai puhdistus/valkaisuaineista. Sheavoi mm. ehkäisee kutinaa, sieni-infektiota, finnejä, ihotulehduksia ja se auttaa myös auringonpolttamiin, ihottumien- ja raskausarpien hoitamisessa. Sheavoi valmistetaan käsityönä tarkasti valvotuissa olosuhteissa. Sheavoita ei missään vaiheessa altisteta minkäänlaisille kemiallisille toimenpiteille, eikä sitä kuumenneta valmistusvaiheessa niin, että sen sisältämät ravintoaineet katoavat.

Tatuointivoiteessa käytetty helokkiöljy vahvistaa ihosoluja, lievittää turvotusta, ihon punaisuutta ja arkuutta. Kamomilla rauhoittaa ärtynyttä vastatatuoitua ihoa sekä edistää tehokkaasti rikkoutunutta ihoa paranemisessa ja lievittää tehokkaasti kutinaa. Voide kosteuttaa myös ihon syvimpiä kerroksia, jolloin tatuointisi värit pysyvät kirkkaina.

Voide levittyy hellävaraisesti ja kivuttomasti, sillä se sulaa iholle ja leviää hennolla sipaisulla tehden rasvaamisesta mukavempaa. Voide on riittoisaa ja imeytyy nopeasti.

Saaren Taika voiteet valmistetaan “on-demand”eli ne ovat tuoreita, jotka valmistetaan muutama päivä ennen kuin ne toimitetaan jälleenmyyjille. Tämän ansiosta voiteisiin ei ole tarvetta lisätä säilöntäaineita! Tatuointivoide säilyy 12kk valmistuksesta.

INCI: Butyrospermum Parkii Shea Butter Karitevoi, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil Helokkiöljy, Anthemis Nobilis Oil (Chamomille) Kamomillan eteerinen öljy 99,5% Luomu

Voiteen voit ostaa verkkokaupastani tai IHANA kauneushoitolasta os. Kristiinankatu 9, 20100 Turku.

Lue blogista käyttäjien palautteita rasvasta.

Halusin huomioida kaikki asiakkaani ja päätin tarjota myös täysin vegaanisia tatuointeja. Aloin selvitellä tarkkaan tarvikkeiden ainesosia, niiden valmistajia sekä korvaavia tuotteita. Tovi siinä meni, kunnes löysin kaiken täysin vegaanisena ja pystyin toteuttamaan koko tatuoimisprosessin vegaanisena – hanskoista jälkihoitotuotteisiin asti. Voit lukea lisää aiheesta kotisivuillani tästä. Dreamyink on myös Vegaaniliiton yritysyhteistyökumppani ja meiltä saatkin jäsenkortilla -10% tatuoinnistasi ja -5% verkkokauppamme tuotteista koodilla VEGAANI5.

Jotain kuitenkin puuttui, olin tehnyt harrastuksestani ammatin ja tarvitsin toisen harrastuksen. Perustin verkkokaupan, josta sai ostettua Dreamyink-tatuointivoidetta ja rakkaudella suunnittelemiani lahjakortteja sinulle <3 Pidän niin paljon askartelusta, että jokainen lahjakorttikuoreni sekä tatuointivoiteen mukana tuleva hoito-ohje leikataan ja taitellaan käsin pienissä erissä.

Laajensin valikoimaani äitini Saaren Taika-tuotteisiin ja pääsin suurensuureen I Love Me-messuille edustamaan Saaren Taikaa ja kasvattamaan tuotetietouttani. Se oli todella jännittävää. Olin aivan varma, etten saa sanaakaan suustani ja menen paniikkiin – onhan minulla kuitenkin sosiaalisten tilainteiden kammo, jonkinsortin ahdistuneisuushäiriötä ja yliajattelevuutta, ADD tai ADHDkin…

Aloin myös jossain välissä valmistamaan puisia saippua-alusia Saaren Taian artesaanisaippuoille. Aluset on valmistettu lepästä, joka on ympäristöystävällisesti lämpökäsitelty lisäämään pinnan hygieenisyyttä vähentämällä ravinteita bakteerikasvua varten, korostaen puun kaunista tasaista väriä sekä parantamalla sen kestävyyttä kosteutta vastaan.

Luonnollista ja perinteistä puupintojen käsittelyä kunnioittaen aluset on öljytty kylmäpuristetulla pellavansiemenöljyllä tehden tästä saippuallesi oivan ja hygieenisen alustan, jonka yksinkertainen ja funktionaalinen design sopii niin vanhaan kuin uuteenkin sisustukseen. Käsittelyn ansiosta puun pinta pysyy hengittävänä ja säilyttää lepälle ominaisen raikkaan tuoksun.

Jokainen alunen viimeistellään käsin, näin taataan tuotteen korkea laatu.

Nykyisin teenkin tatuointeja ihan laidasta laitaan; yksilöllisesti asiakkaan kanssa tämän ideasta suunniteltuja kuvia, vapaista malleistani tai asiakkaan omasta mallista. Minulta saat tatuointisi pyydettäessä täysin vegaanisesti. Tatuointien ohella valmistan puisia saippua-alusia, pidän pientä verkkokauppaa ja työskentelen äitini yrityksessä yhden päivän viikossa. Aikamoista!

Kurkista portfoliooni ja katso mille tekemäni tatuoinnit näyttää: https://www.dreamyink.fi/galleria

Kiitos, että jaksoit lukaista blogini! <3

-Veera

%d bloggaajaa tykkää tästä: