Haluan tatuoinnin. Kuinka toimin?

Aurinkoista päivää ihana lukijani siellä näytön toisella puolella <3

Olen saanut lukuisia yhteydenottoja, joista monissa nousee esiin hyvin yleinen kysymys; Miten etenen tatuointi-ideani kanssa?

Saadessasi idean upeaan tulevaan tatuointiisi ja alat harkitsemaan sen ottoa, on hyvä aloittaa selailemalla eri artistien portfolioita heidän nettisivuiltaan, sekä kuvia sosiaalisen median kanavista kuten Instagram ja Facebook. Jokaisella artistilla on oma tyylinsä ja olisikin tärkeää valita harkitsemasi tatuoinnin tyylin taitava artisti, näin varmistat että saat loppuelämäksesi itseäsi miellyttävän ja kauniin taideteoksen ihollesi.

Lähellä omaa sydäntäni ovat Neo-traditional, mandala- ja korutyyppiset tatuoinnit sekä hempeät ja vaaleat kukkakuvat. Autan myös mielelläni tatuointisi suunnittelussa, joten sinulla ei tarvitse olla valmista mallia tai edes lopullista ideaa.

Kurkista portfoliooni ja katso mille tekemäni tatuoinnit näyttää: https://www.dreamyink.fi/galleria/

A8B0C227-A267-4427-B282-B7F7563D7163

6A184484-A1DF-4BE6-AE17-D5C929964C67

B1A72DE8-3102-49D3-A551-21B218E4EF61

CFD08DBA-6507-470F-AB6A-85E9257DD424

Nyt kuljetaan kesävaatteissa upeiden tatuointien koristelemaa ihoa paljastaen ja mieleesi juolahtaa ajatus ottaa itsekin. Voiko kesällä ottaa tatuointia vai tulehtuuko se?

Usein kuulee juttuja siitä, ettei kesällä kannata ottaa tatuointia. Oikeastaan silloin se paranee paremmin saadessaan olla ilmavasti ilman hankaavia ja peittäviä vaatteita. Otetaanhan lämpimissäkin maissa tatuointeja eikä Suomen kesä valitettavasti ole paahtavan kuuma.

Tuoretta tatuointia täytyy kuitenkin suojata suoralta auringonvalolta paranemisaikana sekä välttää uimista ja saunomista. Hoida tatuointiasi niin, kuin hoitaisit pyörällä asfaltille kaatuessasi saamaasi haavaa. Huolellisella hoidolla tatuointi paranee ongelmitta.

Vasen tatuointi Dreamyinkissä ja oikea Jussin Joker the tattoo shopista

Olet löytänyt artistin, jonka tyyli iskee sinuun ja haluat häneltä tatuoinnin.

Jes! Onkin yhteydenoton aika! Useilla artisteilla lukee Instagramprofiilissa, Facebookissa tai nettisivuilla kuinka he haluavat yhteydenotot. Jos haluat varmistaa ettei viestisi pääse hukkumaan tai jää lukemattomaksi niin varmin tapa ottaa yhteyttä on sähköpostitse. Ajanvarauksen Dreamyinkiin voit tehdä ajanvarauspäivänä, pääset lukemaan lisää ajanvarauksestamme täältä: https://www.dreamyink.fi/blogi/kuinka-varaan-ajan-dreamyinkiin/

Viestiä lähettäessäsi suosittelen kertomaan hieman olemassa olevasta ideastasi mahdollisten referenssi kuvien kanssa sekä suuntaa antavan koon ja alueen, johon tatuoinnin haluaisit. Muistathan mainita myös haluatko tatuointiisi värit vai tehdäänkö mustaharmaana. Näin pystymme antamaan sinulle nopeasti hinta-arvion; tatuoinnin hinta muodostuu erilaisista kustannuksista kuten liiketilan vuokra, tarvikkeet, vakuutukset/eläkemaksut, verot sekä monet muut kulut. Tatuoimiseen liittyy myös paljon niin sanottua ’’piilotyötä’’, kuten asianmukainen sterilointi ja puhtaanapito. Tatuoinnin hinta riippuukin yleensä täysin ajasta, joka tatuoinnin tekoon menee. Mitään kuvakohtaista kiveen hakattua hintaa on hankala antaa, sillä kehon eri alueet ovat erilaisia kuten myös eri ihmisten ihotyypitkin; osa voi olla hitaampia työstää ja toiset taas todella nopeita. Hintaesimerkkejä tekemilleni tatuoinneille löydät valikosta kohdasta Hinnoittelu.

Aina voi käydä myös paikanpäällä jutustelemassa ideastasi artistin kanssa, mutta muistathan tarkistaa tämän paikallaolo ennen tuloasi! Itse työskentelen sopimuksen mukaan, mutta pääsääntöisesti ti-pe klo 10-15.

Ensimmäisten tatuointien ja isompien projektien kohdalla suosittelen lämpimästi tulemaan paikanpäälle käymään.

Tatuoijan työnkuvaan kuuluu suunnittelu, osa suunnittelee kuvan samalla kun tulet tatuoitavaksi. Jotkut piirtävät hahmotelman tai valmiin mallin ja lähettävät sen sinulle ennen tatuointiaikaasi. Itse toimin hieman tapauskohtaisesti, joitain tatuointeja suunnitellaan yhdessä paikanpäällä ja osan kuvista hahmottelen tai piirrän valmiiksi ennen tatuointiaikaasi. Muistathan luottaa artistiisi, sillä hän tietää mitä tekee.

Kun olet varma ideastasi voitkin varata ajan tulevalle upealle tatuoinnillesi. Ajan saat varattua helposti yhteydenotolla tai käymällä liikkeessä paikanpäällä. Varauduthan maksamaan varausmaksun, joka on yleensä 50-100€ suuruinen summa, joka vähennetään tatuointisi lopullisesta hinnasta.

Millaisia tatuointistudiot ovat?

Ajattelet varmaan että tatuointistudiossa sinua vastassa on sisustukseltaan tumma pieni koppero ja raskasta metallimusiikkia kuunteleva hieman pelottavan näköinen täyteen tatuoitu henkilö, joka on saattanut viettää aikaa elämästään vankilassa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä meitä artisteja löytyy moneen makuun; eri mielenkiinnon kohteet, erilaiset aatteet ja toimintatavat, hiljaisia tai puheliata kuin myös nuoria ja hieman vanhempia. Itse olen yksi Turun nuorimpia tatuointialan ammattilaisia, sillä olen 23-vuotias todella puhelias tyttö ja masennuksestani huolimatta olen toteuttanut unelmiani ja päätynytkin yrittäjäksi äitini jalanjäljissä.

Tunnelma studioissa vaihtelee työntekijöiden arvojen sekä persoonallisuuksien mukaan, sillä studiot on sisustettu tietenkin omaan silmään ja mieleen mukaviksi. Omalta työpisteeltäni löytyy supersöpöt maskottini; Groot, Rocket ja Mikael Agricola kumiankka! Meillä edustetaan taidetta ja olemme luotettava sekä laadukas tatuointistudio, jossa tärkeimpinä asioina pidämme hygieniaa laatua ja tietenkin sinua <3.

Omana ajatuksenani onkin poistaa jännitys tatuointiliikkeistä ja luoda mukava tatuointielämys juuri sinulle. Tatuointistudioita löytyy useita niin keskustan tuntumasta kuin myös hieman pidemmän matkan päästä.

Dreamyink toimii IHANA kauneushoitolan tiloissa os. Kristiinankatu 9. Meille pääset helpoiten kävellen, pyörällä, julkisilla tai omalla autolla.

5B3159CA-8FBB-4E86-B358-1C514EE7C115

Tatuointiaikasi lähenee, miten valmistaudut?

Lepää ja syö hyvin ennen tatuointiaikaasi sekä pukeudu asianmukaisesti ottaen huomioon tatuoitava alueesi; jos otat kuvaa olkavarteen kannattaa pukea hihaton t-paita/toppi ja reiteen ottaessa shortsit tai lökärit. Vaatteita valittaessa kannattaa pitää mielessä että vaate ei saisi hangata tuoreeseen tatuointiisi eikä tatuointimustekaan välttämättä lähde pesussa pois. Ihokarvat voit jättää ajamatta ja antaa tatuoijasi hoitaa sen.

Tatuoinnin teko vie oman aikansa, joten voit jutustelun lisäksi kuunnella lempimusiikkiasi kuulokkeistasi tai selata sosiaalista mediaa puhelimestasi. On suositeltavaa myös ottaa mukaan (etenkin isommissa kuvissa) pientä naposteltavaa tai välipalaa, sekä sokeripitoista juotavaa. Liikkeessämme on tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä makeaa.

Jos sinusta tuntuu, että et ehkä kestä tatuoimisesta aiheutuvaa kipua niin voit ostaa apteekista puuduttavaa rasvaa (Emla) ja levittää sen alueeseen 1–1,5h ennen tatuoinnin ottamista ja antaa vaikuttaa, kunnes tatuoijasi pyyhkii sen pois. Puudutteen käyttäminen saattaa kuitenkin hankaloittaa tatuoimista, sillä iho ei vastaanota mustetta niin hyvin ja puudutteen lyhyen vaikutusajan loppuessa kipu tulee yleensä kaksinkertaisena.

6B57590C-531A-4B2D-9671-8C37C872ED3D

Tatuointia ottamassa, jännittää!!

Tatuointiin tullessasi ensimmäinen steppi on suunnitella tatuointisi (jos sitä ei ole jo suunniteltu) ja katsoa sopiva koko valitsemallesi alueelle. Tämän jälkeen artisti piirtää kuvasta siirtokuvan ja painaa sen ihollesi. Pääset peilailemaan ja saat ensituntumaa tulevasta tatuoinnistasi. Tässä kohtaa on hyvä kertoa, jos haluat kuvaa vaikka sentin korkeammalle tai muita muutoksia malliin; siitä ei ole vaivaa artistille ja tärkeämpää on että olet 100% tyytyväinen! Kun sinusta tuntuu, että kuva, koko ja paikka on täydellinen annetaan painetun siirtokuvan kuivahtaa hetki. Samalla artistisi valmistelee työpisteensä ja pääsette tuotapikaa aloittamaan. Meillä studiossa on tarjolla sinulle odottaessasi kuppi (tai vaikka useampi!) kuumaa sekä naposteluun vastustamaton karkkikulhomme täynnä suussa sulavia makeisia.

Kun työpiste on valmisteltu pääset vihdoin penkkiin. Jos kyseessä on ensimmäinen (tai vaikka kymmenes) tatuointisi sinua luultavasti jännittää ihan hirmu paljon. Itseäni ainakin jännittää joka kerta, vaikka olenkin jo konkari tatuointien otossa. Muista hengittää normaalisti ja kerro heti artistillesi, jos tuntuu pientäkin heikotusta. Joskus jännityksen lauetessa voi tulla huono olo ja heikottaa, äärimmäisissä todella harvinaisissa tapauksissa henkilö saattaa pyörtyä. Tämä ei kuitenkaan ole vakavaa eikä sitä tarvitse pelätä. Puhuminen artistin kanssa helpottaa jännitystä todella paljon ja saa ajankin kulkemaan mukavasti. Itse puhun paljon, mutta omaan kyllä pelisilmää ja tiedän milloin olla hiljaa 😀 I will talk you through it.

Monet tulevatkin ottamaan ensimmäistä tatuointiaan ja useimmiten kuuleekin sanat: ’’Eihän tää nyt ollut yhtään niin paha ku odotin!’’ Tatuoiminen on enemmänkin ärsyttävää nipistelyä ja polttelua. Tietenkin se paikoittain sattuu ja siihen vaikuttavat tatuoitavan alueen koko, tatuoinnin paikka sekä kuinka paljon tatuointia väritetään. Iho turtuu nopeasti ja sietokyky nousee. Kipukynnys puolestaan sietää n.3–4h tatuoimista kerrallaan, minkä jälkeen turtuminen häviää. Tässä kohtaa yleensä lopetetaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

On siis OK, jos sattuukin liikaa ja kuva jää kesken!

Ihanaa! Tatuointisi on valmis ja onkin sinun vuorosi hoitaa sitä.

Saat artistiltasi kattavat ohjeet jälkihoitoa varten suullisesti sekä paperisena. Hoito-ohjeita kannattaa noudattaa, sillä se takaa upean tatuointisi parempana pysymisen. Tatuointi suojataan aluksi kelmulla 2-5h, jotta avohaava umpeutuu eikä bakteerit pääse tuoreeseen tatuointiisi. Poistaessasi kelmun on aika huuhdella tuoreesta tatuoinnistasi kelmun alla oleva vaseliini sekä mahdollinen kudosneste haalealla vedellä. Huuhtelun jälkeen on hyvä antaa tatuoinnillesi ilmakylpyä n. 30min, jonka jälkeen voit levittää tatuoinnin hoitoon tarkoitettua rasvaa ohuen kerroksen tatuointiisi. Meiltä löydät ainoan kotimaisen ja 100% luonnollisen tatuointivoiteen, joka rauhoittaa ihoa, lievittää tehokkaasti kutinaa ja nopeuttaa paranemista. Rasvaa tatuointiasi 2-5 kertaa päivässä n. kahden viikon ajan, tai kunnes tatuointisi on parantunut. Paranevasta tatuoinnista irtoaa rupea sekä ihohiutaleita, ja joskus se voi näyttää siltä kuin iho kuorituisi. Sinun tulisi myös välttää saunaa, uimista sekä salilla käymistä. Ethän raavi tai nypi paranevaa tatuointiasi!

Tatuointisi on parantunut, kun alue ei punoita, ei ole arka, eikä siitä irtoa hilsettä/rupea. Jos mieleesi tulee jotain kysymyksiä niin käännythän artistisi puoleen. Löydät hoito-ohjeet myös nettisivuiltani täältä. Me olemme sinun tukenasi koko tatuointiprosessin ajan alusta loppuun saakka!

17DCA96A-D7AE-4AB6-8844-705BF1AD76F0

Tatuointisi on parantunut ja tarvitsee korjausta, maksaako se?

Ihmisen iho elää kuin myös tatuointikin ja tatuoinnistasi voi lähteä väriä paranemisvaiheessa. Muistathan, että tatuointi kuitenkin aina haalistuu kun iho uusiutuu sen päälle. Useimmat artistit myöntävät töilleen väritakuun. Jos tatuoinnissasi on katkonaista viivaa, väritys ei ole tasainen tai on liian vaalea niin silloin korjaus- ja vahvistustyöt tehdään väritakuulla veloituksetta, mutta tatuoinnin täytyy kuitenkin olla täysin parantunut ennen korjaus- tai vahvistustyötä. Meillä annetaan töillemme väritakuu.

Kiva kun päädyit lukemaan blogiani tatuoinnin ottamisesta. Meillä toteutetaan myös arvosi ja elämäntapasi huomioiden kokonaan vegaanisia tatuointeja.

Kurkkaa myös verkkokauppaamme, josta löydät suositun tatuointivoiteen, korkealuokkaista luonnonkosmetiikkaa sekä ekosiivous- ja sisutustuotteita.

-Veera

%d bloggaajaa tykkää tästä: