Herkullista sunnuntaita arvoisa lukijani!
Pidän erityisen paljon thaimaalaisesta ruuasta ja syönkin sitä todella paljon, sillä isäni vaimo on thaimaalainen. Olen myös vieraillut muutamaan otteeseen heidän kotonaan Thaimaassa ja syönyt siellä useita erilaisia paikallisia ruokia. Ajattelinkin jakaa kanssasi oman ohjeeni ns. paikalliseen munakkaaseen eli Phad thain valmistukseen. Phad thai on myös todella suosittu ruoka lapsille, sillä sitä ei mausteta tulisesti.
Ainekset:
- n.140g riisinuudeleita liotettuna (Käytän itse 3kpl Maman riisinuudeleita)
- 1-2 salottisipulia
- 3kpl kananmunia
- n.50g purjoa
- n.150g kaalia
- 400g kanaa (Voit myös käyttää muuta lihaa tai korvata sen tofulla)
- Sitruuna tai lime
- Öljyä paistamiseen
- Chiliä maun mukaan
- Ituja oman maun mukaan
- Paahdettuja maapähkinöitä murskattuna oman maun mukaan
Kastike:
- 1dl tamarinditahna
- 1dl palmusokeria (tässä käytin fariinisokeria-parempaa kuin tavallinen, jos ei muuta ole)
- 0,5dl kalakastiketta
- 1tl chiliä
Valmistus:
- Liota riisinuudeleita 1-2h
- Sekoita kastike ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut
- Lämmitä öljyä wokissa. Lisää kanat ja hieman kastiketta. Kypsennä.
- Lisää salottisipuli. Kuumenna, kunnes hieman pehmeää.
- Lisää kaali ja puolet kastikkeesta.
- Valuta nuudelit ja lisää wokkiin lopun kastikkeen kanssa. Wokkaa kunnes nuudelit pehmenevät
- Tee wokkipannun reunaan tilaa ja lisää tilkka öljyä. Tee kananmunista kokkelia.
- Sekoita munakokkeli muuhun wokkiin ja lisää purjo ja idut. Mausta lisää chilillä oman maun mukaan.
- Lisää murskattu pähkinä valmiin annoksen päälle limetin tai sitruunapalan kanssa.
Ohje on todella muunneltavissa ja joukkoon voi laittaa mitä tahansa lihaa, kasviksia tai tofua. Paikallisessa Phad thaissa on myös katkarapuja, mutta en itse välitä merenelävistä.
-Veera