Seikkailuja Andalusiassa – Malaga

Heipähei ihana lukijani!

Pidimme mieheni kanssa talviloman nyt ja lensimmekin lauantai-illalla aurinkoiseen Malagaan. Olimme varanneet vain lennot, joten katsoimme halvimman mahdollisen hotellin vasta lentokentällä ja pääsimme Hotel Natursuniin Torremolinosiin.

Sunnuntaina lähdimme metrolla kohti Malagan keskustaa ja suuntasimme vanhojen autojen museoon (Hotel de automovilistico). Mieheni rakastaa autoja, haluaa ymmärtää niistä kaiken ja korjaileekin niitä paljon. Itse olen suuri vanhojen autojen fani (ulkonäöllisesti), etenkin kunnon jenkkirautojen. Luulen fanitukseni pohjautuvan tälläisten autojen korjaajalta sekä niitä hamstranneelta vaariltani. Oikeastaan ollessani pieni kävimme varmaan kaikissa mahdollisissa autonäyttelyissä kuten American car show ja ajelimme kesäisin todella paljon vaarin harrasteautoilla.

Museosta jatkoimme matkaa kävellen rantaviivaa pitkin kohti keskustaa. Oli hieman tihkuinen ja tuulinen päivä, joten jäimmekin syömään päivittäisen annokseni campesina sipsejä erään puiston penkille ja höpöttelemään niitä näitä. Minusta on ihanaa keskustella rakentavasti mieheni kanssa ja kehitellä ideoita puolin ja toisin.

Malagan keskustassa huomasimme suuren ihmismäärän kasaantuvan ihan ytimeen, joten jatkoimme matkaa Miramar-maailmanpyörään. Pelkään todella paljon korkeita paikkoja ja tunsin melkein pyörtyväni korkeuksissa. Eniten pelotti tuuli, joka heilutti pientä koppiamme korkealla kaupungin päällä.

Vuokrasimme pyörän muutamaksi tunniksi ja kävimme katsomassa nähtävyyksiä.

Lähtiessämme palauttamaan pyöriä näimme kummallisesti pukeutuneita ihmisiä kulkueessa ja osasta tulikin ihan mieleen Ku klux klan. Kulkueessa oli upeasti pukeutuneita naisia, orkesteri sekä veljeskunta (ku klux klaanin näköisissä asuisteissa). Heidän välissä oli satoja miehiä kantamassa raskain askelin suuren suurta patsasta, joka esitti jotakin pääsiäisen tapahtumaa. Oikeastaan heillä oli useita eri patsaita jokaiselle päivälle pyhällä (pääsiäis)viikolla, jota he kutsuivat Semana Santaksi. Suurin niistä painaa jopa 5000kg!

Eksyimme väkijoukkoon ja yrittäessämme päästä kulkueen läpi tien toiselle puolelle jouduimme kiertämään useita kilometrejä kunnes epätoivo iski kellon tikittäessä vastaan pyörien palautuksessa. Onneksi joku englantia puhuva henkilö neuvoi meidät yhden maanalaisen parkkihallin luo ja käski mennä sieltä tien toiselle puolelle. Malagan teitä oli suljettu poliisin toimesta ja väkimäärä oli aivan tolkuton, en ole koskaan nähnyt noin suurta ihmistungosta kaduilla.

Päästyämme väkijoukosta kävelimme korkealle vuorelle, jossa sijaitsi Alcazaban linna. Näkymä oli upea. Harmiksemme linna oli suljettu, emmekä päässeet sinne sisälle.

Kiitos kun luit! Kirjoittelen tulevina päivinä muista reissukohteistamme Andaluciassa.

– Veera