Turun alueen nuorin tatuointialan yrittäjä – Vappuna syntynyt pirskahteleva persoona!

Oikein aurinkoista ja ihanaa kesää sinulle!

Huhtikuussa vappuna oli 22. syntymäpäiväni ja juhlistin sitä suht tuoreena yrittäjänä, mutten suinkaan tuoreena tatuoijana. Perustin nimittäin oman yrityksen 1.11.2017 ja toimin samoissa tiloissa huippuhyvän tatskaajan ja huipputyypin Jussin (Joker the tattoo shop) kanssa. Tatuointeja olen taiteillut jo 8 vuotta ja kuulenkin usein ihmettelyjä iästäni ja siitä, että olen ollut alalla näin pitkään. Kyllä! Huhtikuussa täytin vasta 22 vuotta, mutta tatuoimisen olen aloittanut jo 14 vuotiaana 🙂 Tällä hetkellä olenkin Turun alueen nuorin tatuointiyrittäjä ja aikoinani olin koko Suomen nuorin tatuoija.

Myös mun bokserihauva Nova täytti kolme vuotta 22.4. <3

Pitelin 14-vuotiaana ensi kerran kädessäni silloin kauhua herättänyttä tatuointikonetta, se tuntui painavalta ja sen ääni oli aivan hirvittävä! Äitini oli hankkinut tatuoinnin aloituspakkauksen aikeenaan tehdä itsellensä muutamia tatuointeja harjoittelumielessä. Tatuoiminen ei tietenkään ollut niin helppoa kuin äiti oli kuvitellut ja tajusihan äitikin lopulta, että eihän siitä söhräämisestä mitään tullut! Niinpä äiti pyysi minua kokeilamaan ja aloitin ekan tatuointini tekemisen täysin kylmiltään, ilman minkäänlaista harjoittelua saati ilman mitään siirtokuvaa, eli vapaalla kädellä äitini sääreen, se oli ensimmäinen kosketukseni tatuoimisen maailmaan! Tehtyäni äidilleni muutaman muun tatuoinnin jatkoin pienten ja yksinkertaisten kuvien tekemistä satunnaisesti hänelle ja muutamalle äidin tutulle. Huomasinkin pian pitäväni hommasta, erityisesti siitä miten iloisiksi ihmiset tulivat upeista tuoreista tatuoinneistaan.

Olen lähtöisin taiteellisesta suvusta; suvustamme löytyy valokuvataiteilijoita, taidemaalareita, piirtäjiä ja veistosten tekijöitä. Itse olen aina tykännyt piirtää ja palava kipinä siihen syttyikin tatuointien kautta. Toinen toistaan hienommat tatuointityylit ja designit ovat mielestäni aivan mielettömiä! Haluankin toteuttaa ja haastaa itseäni koko ajan enemmän ja enemmän,luoda tunteita ja tarinoita ihmisille nimenomaan tyylikkäiden ja ikimuistoisten tatuointien kautta.

Ajatukseni oli alunperin pitää tatuoiminen harrastuksena ja kouluaikoina koitinkin löytyy itselleni sopiva muu ala, työ jota haluaisin tehdä koko loppuelämäni. Vaihtelin paljon erilaisten visuaalisten alojen välillä, mutten löytänyt “sitä” juttua, joka olisi saanut mielenkiintoni pidettyä loppuun asti. Osa syy koulujen keskeytymiseen oli myös ikävä keskivaikea masennukseni, jonka laukaisi kokemani karut traumaattiset lapsuudentapahtumat. En oikeastaan nähnyt itselläni paljon muuta kuin synkän, mustan tulevaisuuden; en aina nähnyt syytä edes elää. Noihin aikoihin pääsin todella harvoin edes turvapaikastani sängystä ylös ja nukuinkin usein kaiket päivät. Sain apua sosiaalitoimesta sekä nuorten psykiatriselta polilta, jonka kautta pääsin aloittamaan pitkäkestoisen psykoterapian. Noin viisi vuotta ravasin joka viikko henkisesti raskaassa terapiassa ennenkuin pystyin sanomaan ensimmäistä kertaa, että en koe itseäni enää niin masentuneeksi. Olin saanut kirkkaan elämänhaluni takaisin ja silloin raikkaaseen mieleeni juolahtikin yrittäjyys. Minullahan oli monen vuoden kokemus, taito sekä palava intohimo tatuointialaan.

Kävin ensin yrittäjyyskurssin, jonka jälkeen tein portfolion piirustuksistani sekä tekemistäni tatuoinneista. Nappasin portfolioni mukaani ja kävin paikkakuntani tatuointiliikkeistä kyselemässä työpaikkoja. Sain paljon positiivista palautetta, mutta kaikki liikkeet olivat ikävä kyllä jo täynnä. Aloin pohtimaan oman studion perustamista, sen kustannuksia ja riskejä. Ajatus yrittäjyydestä ja varsinkin työskentelystä yksin pelotti! Samoihin aikoihin kävin muutamalla artistilla tatuoitavana ja satuinkin sopivaan aikaan käymään ihanassa Joker the tattoo shopissa Jussilla ja puheeksi tuli hänen tuore harjoittelijansa. Hetki siinä keskusteltiin kunnes uskalsin kysellä häneltä työpaikkaa. Olin hiukan valmistautunut ottamalla portfolioni mukaan. Jussi katseli sitä ja tarjosi minulle paikkaa mahtavasta liikkeestään. Tartuin tietenkin tarjoukseen! Olin todella onnellinen. Kesti muutamia päiviä ennenkuin edes tajusin mitä juuri oli tapahtunut! Tästä syttyi into ottaa enemmän selvää yrittäjyydestä ja siitä, kuinka voin aloittaa toiminnan. Jo kuukauden kuluttua minulla oli oma ihana pieni yritys <3

Nykyisin teen tatuointeja ihan laidasta laitaan; yksilöllisesti suunniteltuja kuvia asiakkaiden ideoista piirtämälle asiakkaan idean pohjalta mallikuvan, joka sitten tatuoidaan asiakkaan toivomaan paikkaan. Tatuoinnit valmiista malleista sekä uutuutena tai ainakin aika uutena juttuna oikeastaan koko Suomen alueella; vegaaniset tatuoinnit! Siinä kaikki asiakkaan iholle laitettava materiaali on vegaanista ja kaikki käytettävistä tarvikkeista myös!

Kurkista portfoliooni ja katso mille tekemäni tatuoinnit näyttää: https://dreamyink.dev-ratasdesign.com/galleria

Ajanvarauksen minulle voit tehdä vaikka sähköpostitse, Instagramissa, Facessa tai missä ikinä törmäätkään minuun netissä taikka livenä!

Lopuksi haluan kiittää sinua, että luit artikkelini ja etenkin jos olet luottanut ihosi taiteelleni tai seuraat minua somessa. Kiitos <3

-Veera