Ehdot

Ehdot

Palveluntarjoaja pidättää yksipuolisen oikeuden ehtojen muuttamiseen. Asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä varaamalla ajan palveluntarjoajalle.

Ajanvaraus

Voit varata tatuointiajan  ajanvarauslomakkeella kotisivuillamme ajanvarauspäivänä www.dreamyink.fi/ajanvaraus.

Varmista tatuointiaika täyttämällä ajanvarauslomake yksityiskohtaisesti ja mahdollisimman kattavasti. Lisätietojen kyselyssä kuluu aikaa, joka voi johtaa siihen, että kaikki ajat ehtivät täyttymään ennen kuin saamme tarpeeksi tietoa varataksemme sinulle sopivan ajan.

Huomioithan, että sinun täytyy olla täysi-ikäinen tatuointia ottaessasi. Voimme harkinnanvaraisesti tatuoida 17-vuotiasta tämän huoltajan tekemällä ajanvarauksella, huoltajan ollessa henkilökohtaisesti läsnä tatuointia tehtäessä sekä huoltajan antamalla kirjallisella luvalla.

Varauduthan todistamaan ikäsi pyydettäessä.

Vastaan ajanvarauksiin saapumisjärjestyksessä mahdollisimman nopeasti,. Tarjottu tatuointiaika pysyy varattuna päivän (24h) ajanvarauskalenterissa. Mikäli emme saa vahvistusta annetussa ajassa vapautuu tarjottu tatuointiaika seuraavalle ajanvaraajalle.

Kuluttajan peruutusoikeus ja sen rajoitukset

Kuluttaja-asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Halutessaan käyttää tätä peruuttamisoikeutta asiakkaan on ilmoitettava siitä meille sähköpostitse tai kirjallisesti ilmoittamalla nimensä, osoitteensa ja tilauspäivä. Voit varata tatuointiajan vasta edellä mainitun 14 päivän pituisen peruuttamisajan päätyttyä, ellet kuluttaja-asiakkaana nimenomaisesti pyydä ajanvarausta lomakkeella tai sähköpostitse tätä aikaisemmin ja siten samalla luovu peruutusoikeudestasi. Palveluntarjoajalla on oikeus laskuttaa kohtuullinen korvaus ennen peruuttamisilmoituksen tekemistä suoritetusta työstä, jos palvelu on asiakkaan nimenomaisesta pyynnöstä aloitettu peruuttamisaikana.

Asiakkaalla ei ole peruttamisoikeutta, jos palvelu on ehditty suorittaa kokonaan.

Varatun ajan peruuttaminen

Varattu aika tulee peruuttaa sähköpostitse veera@dreamyink.fi viimeistään yhtä vuorokautta (24 tuntia) ennen varattua aikaa.

Äkillisissä sairastapauksissa vaadimme lääkärintodistuksen.

Peruuttamatta jätetystä, liian myöhään peruutetusta tai käyttämättä jääneestä ajasta laskutamme 50% hinnastomme mukaan määräytyvästä hinnasta eli tuntiperusteisesta veloituksesta varatun ajan pituuden mukaan.

Kuka voi ottaa tatuoinnin?

Valitettavasti kaikille ei voi tehdä tatuointia mm. seuraavista syistä:

Ala-ikäinen (17-vuotiaat vanhemman luvalla*)

Epilepsia

HIV/AIDS

Hepatiitti B tai C

Veriteitse tarttuva tauti

Psoriasis

Raskaana tai imettää

Alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena

Kuume, flunssa, vatsatauti

Lääkitys, joka ohentaa verta tai haurastuttaa ihoa

Antibiootit (tatuoinnin voi tehdä 7 päivän jälkeen kuurin lopetuksesta)

Hyvän maun vastainen kuva/loukkaava

Ilmoitathan tatuoijallesi, jos sinulla on vakava perussairaus, lääkitys/ immuunijärjestelmään vaikuttava lääkitys, olet raskaana tai sinulla on jotakin muuta, jonka luulet vaikuttavan tatuoimiseen!

Tatuoimme harkinnanvaraisesti peitetatuointeja sekä toisen artistin aloittamia tatuointeja jatkamalla tai ehostamalla niitä.

*Teemme 17-vuotialle tatuointeja harkinnanvaraisesti tämän huoltajan läsnäollessa. Tatuoinnin täytyy olla pieni (max. 10x10cm), helposti piiloon saatavissa sekä mahdollinen peittää toisella tatuoinnilla. Tatuointia ei tehdä näkyvään paikkaan. Tatuointi-idean hyväksyy tatuoija, jolla on oikeus kieltäytyä tatuoimasta mielestään hyvän maun vastaisia tatuointeja sekä sellaisia, jotka kokevat mahdollisesti tulevaisuudessa harmittavan ja vaativan peitetatuointia tai tatuoinnin poistamista. Viimekädessä paikallaolevan huoltajan täytyy hyväksyä lopullinen tatuointimalli, tatuoitava alue ja koko. Huoltajan tulee täyttää ajanvarauslomake verkkosivuillamme, olla henkilökohtaisesti paikalla tatuointia tehdessä sekä antaa kirjallinen lupa tatuoinnille.

Tietoa tatuoinnista ja sen riskeistä

Tatuointia tehdessä viedään tatuointimustetta neulalla ihon alimpiin kerroksiin (verinahkaan), jossa se säilyy vähintäänkin kymmeniä vuosia. Osa tatuointiväristä hajoaa tai kulkeutuu muualle (kuten imusolmukkeisiin) vuosien varrella, joka näkyy tatuoinnissa haalistumisena ja leviämisenä. Tatuointimusteet koostuvat pääasiassa kahdesta aineesta, välittäjäaineesta ja väripigmentistä. Pigmentti voi olla käytännössä mitä tahansa hienoksi jauhettua ainetta. Nykyisin pigmentti on pääasiassa mineraalipigmenttiä ja välittäjäaine on steriiliä vettä.

Tatuointimusteet luokitellaan kemikaaleiksi (tämä ei tarkoita että, tatuointivärit olisivat vaarallisia, sillä pelkästään jo vesi, eli vetyoksidi on luonnon puhdas kemikaali) ja kuuluvat kemikaalilainsäädännön piiriin, jonka mukaan valmistajan vastuulla on selvittää jokaisen markkinoille saattamansa kemikaalin luokitus.

Tatuointivärimme valmistetaan Yhdysvalloissa, jossa ne luokitellaan kosmetiikkatuotteiksi. Näiden tuotteiden turvallisuutta valvoo lääke- ja elintarvikevirasto FDA. Käyttämiltämme valmistajilta on saatavilla turvallisuusselvitykset (MSDS-Material safety data sheet). EU-alueelle tuotavien värien on läpäistävä EU-viranomaisten tarkastus, jotta myyntilupa voidaan myöntää. Euroopan komissiolla on käytössä RAPEX-ilmoitusjärjestelmä, jossa EU-maat vaihtavat tietoa keskenään ihmisten terveydelle haitallisista tuotteista. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jostain tatuointiväristä tehdään ilmoitus, vedetään se välittömästi pois markkinoilta.

Suomessa tatuointivärien turvallisuudesta vastaa maahantuoja. Värimme tilataan Suomen ja Pohjoismaiden johtavalta maahantuojalta, Nordic Tattoo Supplies Oy:ltä.

Tatuointivärit saattavat aiheuttaa allergista reaktiota, vaikka niiden turvallisuutta valvotaan tarkkaan monen eri tahon toimesta ja ne ovat EU:n ja muun maailman hyväksymiä. Allergia saattaa ilmetä todella lyhyessä aikavälissä mm. märkimällä ja hylkimällä väriä tatuoinnista tai se voi ilmetä vuosienkin päästä esim. kutisevalla ihottumalla. Kerro tatuoijallesi mahdolliset allergiasi pigmenteille, hartsille, nikkelille jne. Haluamme painottaa, että väriallergiat eivät ole yleisiä ja niitä hoidetaan antibiootein.

Tatuointistudiossamme on mahdollista teettää maksullinen allergiatesti, jossa tehdään haluamillasi väreillä pisteet huomaamattomaan paikkaan, jonka jälkeen seuraat, saatko allergisen reaktion.

Tatuoinnin otto saattaa aiheuttaa harvinaisissa tapauksissa muitakin iho-ongelmia, kuten laukaista psoriaksen ja muodostaa granuloomaa tai keloidia.

Tatuointi on iänikuinen kuvitus ihollasi ja muokkaa kehoasi sekä sitä, miten muut näkevät sinut. Tutustu tarkkaan eri artistien portfolioon ja valitse sopiva tekijä, joka taitaa toivomasi tatuointityylin. Tatuoinnin sijainnilla saattaa olla stereotyyppisiä ajatusmalleja, kuten ”Tramp stamp”. Harkitse siis tarkkaan minkälaisen tatuoinnin otat ja mihin, sillä se saattaa vaikuttaa muille antamaasi vaikutelmaan ja voi heikentää mm. työpaikan saantia.

Tatuoinnin poisto on kallis ja yleensä useita kertoja vaativa prosessi, joka voidaan toteuttaa peittämällä tatuointi uudella isommalla ja tummemmalla tatuoinnilla, poistattaa se laser-hoidolla tai leikauttaa tatuointi kirurgisesti. Mikään näistä tavoista ei takaa tatuoinnin täydellistä piilottamista tai poistamista ja jäljelle saattaa jäädä myös arpikudosta.

Koska tatuointia tehdessä ihoa lävistetään neulalla ja ollaan kosketuksissa veren kanssa voi puutteellisen hygienian johdosta altistua veriteitse tarttuville infektioille, kuten B-, C-hepatiitille, HIV:lle sekä vaikeille bakteeritulehduksille. Me huolehdimme asiakaspisteen, tilojemme ja välineidemme korkealuokkaisesta hygieniasta ja pyrimme minimoimaan mahdolliset riskit. Tästä huolimatta tatuointi voi tulehtua johtuen esimerkiksi huonosta hoidosta. Hoito-ohjeet käydään jokaisen asiakkaan kanssa suullisesti läpi ja saat ne myös kirjallisena mukaasi.

Suuri osa tatuointeihin liittyvistä haitoista on ennalta arvaamattomia. Ne voivat ilmetä koska tahansa ihmisen elinaikana.

Liiketilamme on terveystarkastajan hyväksymä; tilamme, välineemme ja tarpeisto ovat turvallisia.

Kuinka sinun tulee hoitaa tatuointiasi?

Välitön hoito

Käsittele tatuointiasi paranemisvaiheessa aina puhtain käsin!

Poista kelmu artistin ohjeiden mukaisesti 2-5h jälkeen.

Huuhtele tatuointisi haalealla vedellä ja taputtele kuivaksi. Anna hengittää noin puoli tuntia.

Levitä ohut kerros rasvaa puhtain käsin tatuoinnin päälle. Suosittelemme käyttämään liikkeestämme saatavaa Dreamyink-tatuointivoidetta, Easytattoota tai apteekin punaista Bebanthen-emulsiovoidetta.

Jatkohoito

Rasvaa ohuelti 2-5 kertaa päivässä kahden viikon ajan tai siihen asti, että se on parantunut.

Kelmua ei suosita käyttämään paranemisprosessissa, mutta jos kuitenkin työsi vaatii tatuoinnin suojaamista, voit sitä käyttää.

Kun tatuointi kutiaa voit hellästi läpsytellä sitä, älä kuitenkaan raavi tai nypi.

Paranevasta tatuoinnista irtoaa rupea sekä ihohiutaleita, ja joskus se voi näyttää siltä kuin iho kuorituisi.

Vältä saunaa, uimista ja liikuntaa n. 2 viikkoa. Suihkussa voi kuitenkin käydä normaalisti.

Solarium ja uv-valo haalistavat tatuoinnin värejä, olisi hyvä välttää paranemisaikana näitä. Käytäthän aurinkorasvaa tatuointiin tämän parannuttua.

Tatuointi on parantunut, kun alue ei punoita, ei ole arka, eikä siitä irtoa hilsettä/rupea.

Epäillessäsi komplikaatiota otathan yhteyttä tatuoijaasi lisäohjeita varten.

Vegaaninen tatuointi

Muistathan valita ajanvarauslomakkeella tai mainita tatuoijalle, jos haluat tatuointisi vegaanisesti. Lue miten toteutamme täysin vegaanisen tatuoinnin täältä.

Tatuoinnin suunnittelu

Suunnittelemme tatuoinnit pääsääntöisesti yhdessä asiakkaan kanssa tälle varatulla tatuointiajalla. Näin takaamme, että saat yksilöllisen ja henkilökohtaisen tatuoinnin toiveidesi mukaan oikean kokoisena ja mallisena. Mallia suunnitellaan niin kauan, kunnes asiakas ja tatuoija ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Asiakas ei ole velvollinen ostamaan suunniteltua tatuointia.

Tatuoinnin suunnittelua varten voidaan varata myös erikseen suunnitteluaika, josta tulee maksaa hinnastomme mukaisesti.

Voit myös halutessasi suunnitella tatuointisi itse.

Hinnoittelu

Tatuoinnin hinnoittelu perustuu tatuointityöhön käytettyyn aikaan.

Tuntiveloitus tatuointityölle on 100€ minimiveloituksen ollessa 100€. Minimihinta sisältää tunnin työn.

Vegaaninen tatuointi lisäveloitus edellisiin hintoihin 20€/tatuointikerta

Tatuoinnin suunnittelu minimihinta 10€ ja maksimihinta 100€

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Ajanvarauksen yhteydessä tekemäsi pyynnön perusteella annamme tatuoinnillesi suuntaa antavan ei-sitovan hintatiedon. Tatuoinnin hinta voi alittaa tai ylittää saamasi hintatiedon riippuen tatuointisi koosta, paikasta sekä tatuointityöhön ja suunnitteluun käytetystä ajasta.

Maksutavat

Voit maksaa tatuointisi liikkeessämme käteisellä, yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla tai lahjakortilla verkkokaupastamme, jossa voit maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla, verkkopankissa, Pivolla, Mobilepaylla tai valita pidemmän maksuajan tai pilkkoa maksun osiin Collector- ja Jousto-laskulla.

Takuu

Tatuoinneillamme on kolmen kuukauden (3kk) takuu tatuoinnin teosta, jonka aikana tulee varata takuuhuollolle aika, jolloin kuvan korjaus- ja vahvistustyö voidaan tehdä veloituksetta edellyttäen, että hoito-ohjeita on noudatettu. Takuuhuolto sisältää tatuoinnin ehostusta/viimeistelyä uudenveroiseksi, jos paranemisvaiheessa ilmenee tatuoinnista puuttuvan väriä tai esim. ääriviiva katkeaa. Jos asiakas haluaa lisätä tatuointiin jotain, niin tulee tämän maksaa siitä hinnastomme mukaisesti.

Valitettavasti takuu ei kata tiettävästi kuluvia, eli heikon musteenpidätyskyvyn omaavia paikkoja, kuten sormet/kämmenselkä, nilkoista alaspäin, kyynärpäät ja polvet.

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen näkyy tatuoinneissa, jolloin asiakas on velvollinen kustantamaan korjauksen itse.

Asiakas on vastuussa tatuoinnin jälkihoitoon liittyvistä asioista, sekä mahdollisista komplikaatioista (väriallergia, tulehdus yms.) ja niiden hoitoon liittyvistä kustannuksista. Asiakkaan tulee pukeutua tatuointiin sopivasti eikä tatuoija ole vastuussa tatuointimusteella tuhriintuneista vaatteista eikä ole velvollinen korvaamaan niistä aiheutuvia kuluja.

Jos epäilet komplikaatiota (tulehdus, allergia jne…) ole yhteydessä tatuoijaasi tai lääkäriin jatko-ohjeita varten.

Tekijänoikeudet, valokuvat & valokuvaaminen

Liikkeessämme saa ottaa vapaasti kuvia. Huomioithan kuitenkin, että muista henkilöistä ei ole lupaa ottaa kuvia eikä julkaista niitä missään.

Tatuoinnin suunnittelussa otetut valokuvat ovat vain ja ainoastaan mainittua tarkoitusta varten eikä niitä julkaista. Nämä kuvat poistetaan, kun tatuointi on valmis.

Arpien päälle tehdyistä kuvista sekä peite- ja korjaustatuoinnesta tatuoijalla on oikeus julkaista ”ennen ja jälkeen”-kuvat.

Tatuoijalla on oikeus ottaa valokuvia omaan käyttöön ja julkaista ne halutessaan oman yrityksensä (Dreamyink) sosiaalisen median kanavissa, verkkosivuilla ja mainosmateriaaleissa. Kasvoja tai muuta, josta henkilön voi tunnistaa lukuunottamatta tatuointia ei koskaan kuvata.

Asiakas voi halutessaan käyttää studiomme julkaisemia kuvia omasta tatuoinnistaan, kunhan mainitsee tekijän.

Tatuoinnin tekijänoikeudet ovat tämän tehneellä tatuointiartistilla eikä ihollasi olevaa kuvaa saa käyttää kaupallisessa tarkoituksessa ilman tekijän lupaa. Tatuoijalla on oikeus käyttää samaa teemaa muillakin asiakkailla.

Asiakas vakuuttaa ja sitoutuu huolehtimaan siitä, että hänellä on oikeudet käyttää itse suunnittelemaansa tai tatuoijalle toimittamaansa kuvaa. Asiakas vastaa myös mahdollisista kolmansien osapuolten tähän liittyvistä vaatimuksista eikä tatuoija ole niistä vastuussa.

Rekisteriseltoomme löydät kotisivuiltamme www.dreamyink.fi/rekisteriseloste