Ehdot

Ajanvaraus

Voit varata tatuointiajan täyttämällä huolellisesti ajanvarauslomakkeen kotisivuillamme www.dreamyink.fi/ajanvaraus. Lomakkeella varmistamme ikäsi syntymäaikasi mukaan, jotta voimme ylläpitää vastuullista toimintaamme. Sinun täytyy olla täysi-ikäinen tatuointia ottaessasi. Voimme harkinnanvaraisesti tatuoida 17-vuotiata huoltajan läsnäollessa.

Lomakkeen lähetettyäsi saat automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi, ethän vastaa siihen. Vastaan varauksiin saapumisjärjestyksessä mahdollisimman nopeasti.

Kuka voi ottaa tatuoinnin?

Valitettavasti kaikille ei voi tehdä tatuointia, kuten jos on tai sairastaa jotakin seuraavista:
• Ala-ikäinen (17-vuotiaat vanhemman luvalla*)
• Epilepsia
• HIV/AIDS
• Hepatiitti B tai C
• Veriteitse tarttuva tauti
• Psoriasis
• Raskaana tai imettää
• Alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena
• Kuume, flunssa, vatsatauti
• Lääkitys, joka ohentaa verta tai haurastuttaa ihoa
• Hyvän maun vastainen kuva/loukkaava

Ilmoitathan tatuoijallesi jos sinulla on vakava perussairaus, lääkitys/ immuunijärjestelmään vaikuttava lääkitys, olet raskaana tai sinulla on jotakin muuta, jonka luulet vaikuttavan tatuoimiseen!

Tatuoimme harkinnanvaraisesti peitetatuointeja sekä toisen artistin aloittamia tatuointeja jatkamalla tai ehostamalla niitä.

*Teemme 17-vuotialle tatuointeja harkinnanvaraisesti tämän huoltajan läsnäolessa. Tatuoinnin täytyy olla pieni (max 10x10cm), helposti piiloon saatavissa sekä mahdollinen peittää toisella tatuoinnilla. Tatuointia ei tehdä näkyvään paikkaan. Tatuointi-idean hyväksyy tatuoija, jolla on oikeus kieltäytyä tatuoimasta mielestään hyvän maun vastaisia tatuointeja sekä sellaisia, jotka kokee mahdollisesti tulevaisuudessa harmittavan ja vaativan peitetatuointia tai tatuoinnin poistamista. Viimekädessä paikallaolevan huoltajan täytyy hyväksyä lopullinen tatuointimalli, tatuoitava alue ja koko. Vaadimme myös huoltajalta lupalapun.

Mitä sinun tulee huomioida harkitessasi tatuoinnin ottamista

Tatuointia tehdessä viedään tatuointimustetta neulalla ihon alimpiin kerroksiin (verinahkaan), jossa se säilyy vähintäänkin kymmeniä vuosia. Osa tatuointiväristä hajoaa tai kulkeutuu muualle (kuten imusolmukkeisiin) vuosien varrella, joka näkyy tatuoinnissa haalistumisena ja leviämisenä.

Tatuointimusteet koostuvat pääasiassa kahdesta aineesta, välittäjäaineesta ja väripigmentistä. Pigmentti voi olla käytännössä mitä tahansa hienoksi jauhettua ainetta. Nykyisin pigmentti on pääasiassa mineraalipigmenttiä ja välittäjäaine on steriiliä vettä.

Tatuointimusteet luokitellaan kemikaaleiksi (tämä ei tarkoita että, tatuointivärit olisivat vaarallisia, sillä pelkästään jo vesi, eli vetyoksidi on luonnon puhdas kemikaali) ja kuuluvat kemikaalilainsäädännön piiriin, jonka mukaan valmistajan vastuulla on selvittää jokaisen markkinoille saattamansa kemikaalin luokitus.

Tatuointivärimme valmistetaan Yhdysvalloissa, jossa ne luokitellaan kosmetiikkatuotteiksi. Näiden tuotteiden turvallisuutta valvoo lääke- ja elintarvikevirasto FDA. Käyttämiltämme valmistajilta on saatavilla turvallisuusselvitykset (MSDS-Material safety data sheet).

EU-alueelle tuotavien värien on läpäistävä EU-viranomaisten tarkastus, jotta myyntilupa voidaan myöntää. Euroopan komissiolla on käytössä RAPEX-ilmoitusjärjestelmä, jossa EU-maat vaihtavat tietoa keskenään ihmisten terveydelle haitallisista tuotteista. Tämä tarkoittaa sitä että jos jostain tatuointiväristä tehdään ilmoitus, vedetään se välittömästi pois markkinoilta.

Suomessa tatuointivärien turvallisuudesta vastaa maahantuoja. Värimme tilataan Suomen ja Pohjoismaiden johtavalta maahantuojalta, Nordic Tattoo Supplies Oy:ltä.

Tatuointivärit saattavat aiheuttaa allergisia reaktiota, vaikka niiden turvallisuutta valvotaan tarkkaan monen eri tahon toimesta ja ne ovat EU:n ja muun maailman hyväksymiä.

Allergia saattaa ilmetä todella lyhyessä aikavälissä mm. märkimällä ja hylkimällä väriä tatuoinnista tai se voi ilmetä vuosienkin päästä esim. kutisevalla ihottumalla. Kerro tatuoijallesi mahdolliset allergiasi pigmenteille, hartsille, nikkelille jne. Haluamme painottaa, että väriallergiat eivät ole yleisiä ja niitä hoidetaan antibiootein.

Tatuointistudiossamme on mahdollista teettää maksullinen allergiatesti, jossa tehdään haluamillasi väreillä pisteet huomaamattomaan paikkaan ja saat seuraat kahden viikon ajan saatko reaktiota.

Tatuointi on iänikuinen kuvitus ihollasi ja muokkaa kehoasi sekä sitä, miten muut näkevät sinut. Tutustu tarkkaan eri artistien portfolioon ja valitse sopiva tekijä , joka taitaa toivomasi tatuointityylin. Tatuoinnin sijainnilla saattaa olla stereotypisia ajatusmalleja, kuten ”Tramp stamp”. Harkitse siis tarkkaan minkälaisen tatuoinnin otat ja mihin, sillä se saattaa vaikuttaa muille antamaasi vaikutelmaan ja voi heikentää mm. työpaikan saantia.

Tatuoinnin poisto on kallis ja useita kertoja vaativa prosessi, joka toteutetaan laserilla . Tämä ei kuitenkaan aina poista tatuointia kokonaan ja voi jättää arpikudosta alueelle. On mahdollista myös leikkauttaa tatuointi pois. Tatuoinnin voi myös peittää toisella tatuoinnilla, jonka täytyy olla huomattavasti isompi ja tummempi.

Vaikka huolehdimmekin asiakaspisteen, tilojemme ja välineidemme hygieniasta ja pyrimme minimoimaan mahdolliset riskit, voi tatuointi tulehtua johtuen esimerkiksi huonosta hoidosta. Hoito-ohjeet löydät kotisivuiltamme ja saat aina kirjalliset hoito-ohjeet tatuoinnin oton yhteydessä. Epäillessäsi kompikaatiota otathan yhteyttä tatuoijaasi lisäohjeita varten.

Tatuoinnin otto saattaa aiheuttaa harvinaisissa tapauksissa muitakin iho-ongelmia, kuten laukaista psoriaksen ja muodostaa granuloomaa tai keloidia.

Koska tatuointia tehdessä ihoa lävistetään neulalla ja ollaan kosketuksissa veren kanssa voi puutteellisen hygienian johdosta altistua veriteitse tarttuville infektioille, kuten B-, C-hepatiitille, HIV:lle sekä vaikeille bakteeritulehduksille.

Suuri osa tatuointeihin liittyvistä haitoista on ennalta arvaamattomia. Ne voivat ilmetä koska tahansa ihmisen elinaikana.

Liiketilamme on terveystarkastajan hyväksymä; tilamme, välineemme ja tarpeisto ovat turvallisia.

Ajan peruutus

Olemme luopuneet täysin ennakkomaksuista (varausmaksu) ja siirtyneet laskuttamaan käyttämättä jääneestä/peruuttamattomasta ajasta hinnastomme mukaisesti 50% varatun ajan pituuden mukaan. Varattu aika tulee peruuttaa sähköpostitse veera.amnelin@gmail.com, soittamalla tai tekstaamalla numeroon 0401837312 päivää (24 tuntia) ennen varattua aikaa. Äkillisissä sairastapauksissa vaadimme lääkärintodistuksen.

Vegaaninen tatuointi

Muistathan valita ajanvarauslomakkeella tai mainita tatuoijalle, että haluat tatuointisi vegaanisesti. Perimme 20€ tarvikekulun per tatuointikerta. Lue miten toteutamme täysin vegaanisen tatuoinnin täältä.

Tatuoinnin suunnittelu

Suunnittelemme tatuoinnit yhdessä asiakkaan kanssa tälle varatulla tatuointiajalla. Näin takaamme, että saat yksilöllisen ja henkilökohtaisen tatuoinnin toiveidesi mukaan oikean kokoisena ja  mallisena. Mallia suunnitellaan niin kauan, kunnes asiakas ja tatuoija on tyytyväisiä lopputulokseen. Asiakkaalla ei luonnollisesti ole ostopakkoa.

Suunnittelusta veloitamme tuntihinnoittelun mukaan maksimissaan yhden tunnin (100€) ja sen ylittävän ajan asiakas saa veloituksetta.

Voit myös halutessasi suunnitella tatuointisi itse.

Hinnoittelu

Tatuoinnin hinta muodostuu erilaisista kuluista kuten liiketilan vuokra, työvälineet, tarvikkeet, vakuutukset/eläkemaksut, verot sekä monet muut kuukausittaiset kulut. Tatuoimiseen liittyy myös paljon työtä tatuoinnin takana kuten asiakaspisteen puhtaanapito ja välineiden sterilointi. Tämä kaikki on otettu huomioon lähtöhinnassa.

Tatuoiminen on käsityötä ja iänikuista upeaa taidetta sinun ihollesi, jonka toteutamme sinulle hyödyntäen vuosien saatossa harjaantunutta ammattitaitoamme ja oppejamme.

Lähtöhinta 100€ (kattaa tunnin (1h) työn)

Tuntiveloitus 100€

Vegaaninen tatuointi 20€/tatuointikerta

Tatuoinnin suunnittelu 10-100€

HUOM! Tatuoinnin hinta-arvio on suuntaa antava ja todellinen hinta määräytyy hinnastomme mukaisesti (suunnittelu+tatuointityö). Lopullinen hinta saattaa poiketa annetusta arviosta. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Takuu

Tatuoinneillamme on vuoden (12kk) väritakuu tatuoinnin teosta, jonka aikana kuvan korjaus- ja vahvistustyö voidaan tehdä. Takuuhuolto tarkoittaa tatuoinnin ehostusta/viimeistelyä uudenveroiseksi, jos paranemisvaiheessa ilmenee tatuoinnista puuttuvan väriä tai esim. ääriviiva katkeaa. Jos asiakas haluaa lisätä tatuointiin jotain, niin tulee tämän maksaa siitä hinnastomme mukaisesti. Valitettavasti takuu ei kata tiettävästi kuluvia, eli heikon musteenpidätyskyvyn omaavia paikkoja, kuten sormet/kämmenselkä, nilkoista alaspäin, kyynerpäät ja polvet.

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen näkyy tatuoinneissa, jolloin asiakas on velvollinen kustantamaan korjauksen itse. Lue hoito-ohjeet täältä.

Asiakas on vastuussa jälkihoitoon liittyvistä asioista, sekä mahdollisista komplikaatioista (väriallergia, tulehdus yms.) ja niiden hoitoon liittyvistä kustannuksista. Asiakkaan tulee pukeutua tatuointiin sopivasti eikä tatuoija ole vastuussa tatuointimusteella tuhriintuneista vaatteista saatika ole velvollinen korvaamaan niistä aiheutuvia kuluja.

Jos epäilet komplikaatiota (tulehdus, allergia jne…) ole yhteydessä tatuoijaasi tai lääkäriin jatko-ohjeita varten.

Tekijänoikeudet, valokuvat & valokuvaaminen

Liikkeessämme saa ottaa vapaasti kuvia tatuoimisesta sekä tatuoijasta ja julkaista niitä sosiaalisessa mediassa. Huomioithan kuitenkin että studiollamme olevista artistien töistä (piirustukset, taulut) ei ole lupaa ottaa kuvia saatika julkaista niitä missään.

Tatuoinnin suunnittelussa otetut valokuvat ovat vain ja ainoastaan edellämainittua tarkoitusta varten eivätkä koskaan päädy julkaisuun. Nämä kuvat poistetaan kun tatuointi on valmis. Arpien päälle tehdyistä kuvista sekä peitetatuoinnesta saatetaan julkaista ”ennen ja jälkeen”-kuvat.

Tatuoijalla on oikeus ottaa valokuvia omaan käyttöön ja julkaista ne halutessaan oman yrityksensä (Dreamyink/Jams Tattooworld) sosiaalisenmedian kanavissa, verkkosivuilla ja mainosmateriaaleissa. Kasvoja tai muuta, josta henkilön voi tunnistaa lukuunottamatta tatuointia ei koskaan kuvata. Asiakkaalla on henkilötietosuojalain mukainen oikeus kieltää kuvien julkaisu ja käyttö.

Asiakas voi halutessaan käyttää studiomme julkaisemia kuvia omasta tatuoinnistaan, kunhan mainitsee tekijän. Asiakkaalla on aina lupa julkaista omasta tatuoinnistaan itse ottamiaan kuvia.

Tatuoinnin tekijänoikeudet ovat tämän tehneellä tatuointiartistilla eikä ihollasi olevaa kuvaa saa käyttää kaupallisessa tarkoituksessa ilman tekijän lupaa.

Tietosuojarekisteri

Henkilötietoja asiakkaan antamista tiedoista ajanvarauslomakkeelta käsitellään Dreamyink tatuointistudion asiakassuhteiden hoitamiseen, ja ylläpitoon, asiakkaan henkilökohtaisen palvelun parantamiseen sekä laskutukseen ja maksujen perintään. Tietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Rekisterin tiedot säilytetään salattuina yrityksen salasanasuojatulla tietokoneella ja rekisteri on suojattu ulkopuolisten käytöltä. Rekisteriin pääsee vain ne henkilöt, joiden työtehtävät edellyttävät rekisterissä olevien tietojen käsittelyä. Emme koskaan luovuta tietojamme kolmansille osapuolille.

Asiakkuuden jälkeen on mahdollista pyytää henkilötiedot poistetuiksi. Henkilökohtaisia tietoja saa myös korjauttaa tai pyytää sähköisesti tarvittaessa.

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukaisen rekisteriselosteemme löydät täältä https://www.dreamyink.fi/rekisteriseloste/