Tatuoija

Muutama juttu musta

Olen 22-vuotias ja intoa täynnä. Skipataan ne perusesittelyt, kaikkihan ovat iloisia, sosiaalisia ja tykkää haasteista. Haluan, että luot musta kuvan ihan itse.

Voin kuitenkin kertoa että rakastan järjestystä, mut tahdon myös rikkoa sitä. Taloudessamme on kaksi koiraa. Mun ensimmäinen on nimeltään Nova, joka on rodultaan bokseri. Tän rodun kanssa tarvitaan huumoria – ja paljon. Kuolaa lörpöttävistä huulista ja loputonta energiaa. Me rakastetaan ruokaa, voitais syödä koko ajan kaikenlaista ruokaa. Novan on aina pakko saada pieni pala. Sen kerjäysilmettä ei vaan kestä, kun se näyttää niin surulliselta. (Jep, soo soo, ei sais antaa koiran kerjätä. Mut ei kerrota siitä kellekkään.) Mieheni kanssa otettiin toinen koira Novalle kaveriksi. Tämän pikkuveijarin nimi on Kapu ja rodultaan hän on amstaffi.

Harrastin roller derbyä Turun DRRG:ssä, ja harrastajien innoittamana tarjoan täysin vegaanisia tatuointeja. Sieltä juurtaa minulle myös yksi tärkeä asia, nimittäin sukupuolineutraalius. Puhun ihmisistä ja tyypeistä enkä tuomitse ketään ja kunnioitan henkilön haluamia pronominejä.

Polkuni tatuoijaksi

Olin 14-vuotias, kun pitelin ensimmäistä kertaa tatuointikonetta kädessäni. Äitini, joka sen aloituspakkauksen oli ostanut, pyysi minua tatuoimaan itseään. En kauheasti välittänyt tatuoimisesta, kone oli painava ja se piti kamalaa ääntä. Kuitenkin jatkoin pienten ja yksinkertaisten kuvien tekemistä äidilleni ja muutamalle äidin tutulle.

Huomasinkin pian pitäväni hommasta, erityisesti siitä miten iloisiksi ihmiset tulivat tuoreista tatuoinneistaan.

Sukumme on taiteellinen, valokuvausta ja öljymaalausta pääosin. Itse olen tykännyt piirtää ja palava kipinä syttyikin tatuointien kautta. Ne kaikki upeat tyylit ja designit ovat aivan mielettömiä. Halusin toteuttaa ja haastaa itseäni enemmän, luoda tunteita ja tarinoita tatuointien kautta.

Ajattelin aluksi pitää tatuoimisen harrastuksena ja kouluaikoina etsinkin paljon alaa, jota haluaisin tehdä työkseni. Vaihtelin paljon erilaisten visuaalisten alojen välillä, kunnes mieleeni juolahti yrittäjyys. Mullahan oli kaikki tarvittava ja palava halu alaan.

Kävin yrittäjyyskurssin ja tein portfolion, jonka kanssa kävin paikkakuntani tatuointiliikkeitä läpi. Kaikki olivat täynnä ja aloinkin jo miettiä oman studion perustamista. En kuitenkaan tahtonut työskennellä yksin ja olin jo heittämässä hanskat tiskiin. Samoihin aikoihin satuin käymään tatuoitavana Joker the tattoo shopissa Jussilla ja puheeksi tuli tatuoinnit. Jussin kanssa hetki keskusteltiin ja hän tarjosi minulle paikkaa liikkeestään.

Nyt olen unelma-ammatissani mukavassa työporukassa!

Ehdoton plussa mun työssä on asiakkaat, joista tulee myös pidemmän päälle kavereita. On huikeeta nähdä samoja tyyppejä ja käydä kuulumisia ja asioita elämässä läpi. Joskus tuntuu vähän terapeutiltakin, mut se on vaan kivaa.