Usein kysyttyä

Sattuuko se? – Miltä tatuoinnin ottaminen tuntuu?

Monet tulevat ottamaan ensimmäistä tatuointiaan ja useimmiten kuuleekin sanat: ’’Eihän tää nyt oo yhtään niin paha ku odotin!’’ Tatuoiminen on enemmänkin ärsyttävää nipistelyä ja polttelua. Tietenkin se paikoittain sattuu ja siihen vaikuttavat tatuoitavan alueen koko, tatuoinnin paikka sekä kuinka paljon tatuointia väritetään.Iho turtuu nopeasti ja sietokyky nousee. Kipukynnys puolestaan sietää n.3–4h tatuoimista kerrallaan, minkä jälkeen turtuminen häviää. Tässä kohtaa yleensä lopetetaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

On siis OK, jos sattuu liikaa ja kuva jää kesken!

Mikä on vegaaninen tatuointi ja kuinka se eroaa ”tavallisesta”?

Suurin ero näillä on käytettävien tarvikkeiden ainesosat, nimittäin vegaanisissa tuotteissa eläinperäiset ainesosat on korvattu luonnollisilla tai synteettisillä ainesosilla. Pelkästään vegaaniset tatuointimusteet eivät tee tatuoinnistasi vegaanista, vaan prosessiin liittyy myös todella paljon muitakin käytettäviä tarvikkeita, kuten hanskat, pesuaineet ja siirtopaperi. Meillä Dreamyinkissä voit luottaa siihen, että pyytäessäsi tatuointisi on täysin vegaaninen.

Lue tarkempaa tietoa käytetyistä tarvikkeista blogissa: https://www.dreamyink.fi/blogi/vegaaninen-tatuointi-miten-se-eroaa-tavallisesta/

Miten valmistaudun tatuointiin?

Tatuointiin valmistaudut lepäämällä ja syömällä hyvin sekä pukeutumalla asianmukaisesti ottaen huomioon tatuoitavan alueesi. Tatuointimuste ei välttämättä lähde vaatteista pesussa pois. Voit jättää tatuoitavan alueen ihokarvat ajamatta, me hoidamme sen.

Tatuoinnin teko vie oman aikansa, joten voit jutustelun lisäksi kuunnella lempimusiikkiasi kuulokkeistasi tai selata sosiaalista mediaa. On suositeltavaa ottaa mukaan (etenkin isommissa kuvissa) pientä naposteltavaa tai välipalaa, sekä sokeripitoista juotavaa.

Lue tatuoinnin otosta blogissani : Haluan tatuoinnin, kuinka toimin?

Särkylääkkeet/Puudutteet

Särkylääke ei lievitä tatuoimisesta syntyvää kipua, mutta jotkut saattavat ohentaa verta eikä niitä tulisi syödä.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että ei ehkä kestäisi tatuoimisesta aiheutuvaa kipua, apteekista voi ostaa puuduttavaa rasvaa (Emla) ja levittää sen alueeseen 1–1,5h ennen tatuoinnin ottamista ja antaa vaikuttaa, kunnes tatuoija pyyhkii sen pois.

Emme kuitenkaan suosittele puudutteen käyttämistä, sillä iho ei vastaanota mustetta yhtä hyvin. Kipu tulee myös suurimmassa osassa tapauksissa kaksinkertaisena kun puudutteen lyhyt vaikutusaika päättyy.

Jonon pituus

Jonon pituus vaihtelee viikosta kuukausiin ja siihen vaikuttaa tulevan tatuointisi koko. Peruutusaikoja on myös tarjolla aina tilaisuuden tullen ja niistä ilmoitetaan joko viestillä tai yleisesti sosiaalisen median kautta (Dreamyink tatuoinnit-Facebook ryhmä), josta peruutusajan voi myös käydä nappaamassa. Pikkukuville on useimmiten aina aikaa.

Kannattaa siis aina kysyä puhelimitse soittaen tai viestillä!

Ei ole tyhmiä kysymyksiä, joten kysy rohkeasti jos mieltäsi askarruttaa joku!