Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Sattuuko se? – Miltä tatuoinnin ottaminen tuntuu?

Monet tulevat ottamaan ensimmäistä tatuointiaan ja useimmiten kuuleekin sanat: ’’Eihän tää nyt oo yhtään niin paha ku odotin!’’ Tatuoiminen on enemmänkin ärsyttävää nipistelyä ja polttelua. Tietenkin se paikoittain sattuu ja siihen vaikuttavat tatuoitavan alueen koko, tatuoinnin paikka sekä kuinka paljon tatuointia väritetään.Iho turtuu nopeasti ja sietokyky nousee. Kipukynnys puolestaan sietää n.3–4h tatuoimista kerrallaan, minkä jälkeen turtuminen häviää. Tässä kohtaa yleensä lopetetaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

On siis OK, jos sattuu liikaa ja kuva jää kesken!

Milloin tatuointia ei tehdä?

Jos olet/ sairastat:
• Alaikäinen (17-vuotiaat vanhemman luvalla – ajanvaraus paikan päällä huoltajan kanssa)
• Epilepsia
• HIV/AIDS
• Hepatiitti B tai C
• Veriteitse tarttuva tauti
• Psoriasis
• Raskaana tai imettää
• Alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena
• Kuume, flunssa, vatsatauti
• Lääkitys, joka ohentaa verta tai haurastuttaa ihoa
• Hyvän maun vastainen kuva/loukkaava

Ilmoitathan myös tatuoijallesi, jos sinulla on lääkitys tai jotakin muuta, jonka luulet vaikuttavan tatuoimiseen!

Mikä on vegaaninen tatuointi ja kuinka se eroaa ”tavallisesta”?

Suurin ero näillä on käytettävien tarvikkeiden ainesosat, nimittäin vegaanisissa tuotteissa eläinperäiset ainesosat on korvattu luonnollisilla tai synteettisillä ainesosilla. Pelkästään vegaaniset tatuointimusteet eivät tee tatuoinnistasi vegaanista, vaan prosessiin liittyy myös todella paljon muitakin käytettäviä tarvikkeita, kuten hanskat, pesuaineet ja siirtopaperi. Meillä Dreamyinkissä voit luottaa siihen, että pyytäessäsi tatuointisi on täysin vegaaninen.

Lue tarkempaa tietoa käytetyistä tarvikkeista blogissa: https://www.dreamyink.fi/blogi/vegaaninen-tatuointi-miten-se-eroaa-tavallisesta/

Miten valmistaudun tatuointiin?

Tatuointiin valmistaudut lepäämällä ja syömällä hyvin sekä pukeutumalla asianmukaisesti ottaen huomioon tatuoitavan alueesi. Tatuointimuste ei välttämättä lähde vaatteista pesussa pois. Voit jättää tatuoitavan alueen ihokarvat ajamatta, me hoidamme sen.

Tatuoinnin teko vie oman aikansa, joten voit jutustelun lisäksi kuunnella lempimusiikkiasi kuulokkeistasi tai selata sosiaalista mediaa. On suositeltavaa ottaa mukaan (etenkin isommissa kuvissa) pientä naposteltavaa tai välipalaa, sekä sokeripitoista juotavaa.

Lue tatuoinnin otosta blogissani : Haluan tatuoinnin, kuinka toimin?

Särkylääkkeet/Puudutteet

Särkylääke ei lievitä tatuoimisesta syntyvää kipua, mutta jotkut saattavat ohentaa verta (esim. Burana); näitä ei tulisi syödä.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että ei ehkä kestäisi tatuoimisesta aiheutuvaa kipua, apteekista voi ostaa puuduttavaa rasvaa (Emla) ja levittää sen alueeseen 1–1,5h ennen tatuoinnin ottamista ja antaa vaikuttaa, kunnes tatuoija pyyhkii sen pois.

Emme kuitenkaan suosittele puudutteen käyttämistä, sillä iho ei vastaanota mustetta yhtä hyvin. Kipu tulee myös suurimmassa osassa tapauksissa kaksinkertaisena kun puudutteen lyhyt vaikutusaika päättyy.

Hinnoittelu

Tatuoinnin hinta muodostuu erilaisista kuluista kuten liiketilan vuokra, työvälineet, tarvikkeet, vakuutukset/eläkemaksut, verot sekä monet muut kuukausittaiset kulut. Tatuointitoimintaan liittyy myös paljon työtä varsinaisen tatuoinnin lisäksi mm. asiakaspisteen puhtaanapito, välineiden sterilointi sekä tietenkin kultainen suunnittelutyö. Tämä kaikki on otettu huomioon lähtöhinnassa.

Hinnat sisältävät 24% alv.
Lähtöhinta 80e
Tuntihinta 100e

Vegaanisesta tatuoinnista veloitamme 20€ lisähinnan.

Tatuoimme maksimissaan neljän tunnin osissa.

Maksutavat, varausmaksu

Maksutapoina hyväksymme tilisiirron, käteisen sekä verkkokaupan kautta yleisimmät verkkopankit, Jousto- tai Collector laskun sekä osamaksun.

Varausmaksu on 50e-100e riippuen tatuointisi arvioidusta loppusummasta. Varausmaksu hyvitetään tatuoinnin lopullisesta hinnasta.

Varausmaksun saa takaisin jos peruuttaa tatuointiajan päivää ennen. Äkillisissä sairastapauksissa pyydämme toimittamaan lääkärintodistuksen, jotta varausmaksu voidaan palauttaa.

Jonon pituus

Jonon pituus vaihtelee viikosta kuukausiin ja siihen vaikuttaa tulevan tatuointisi koko. Peruutusaikoja on myös tarjolla aina tilaisuuden tullen ja niistä ilmoitetaan joko viestillä tai yleisesti sosiaalisen median kautta (Dreamyink tatuoinnit-Facebook ryhmä), josta peruutusajan voi myös käydä nappaamassa. Pikkukuville on useimmiten aina aikaa.

Kannattaa siis aina kysyä puhelimitse soittaen tai viestillä!

Takuu

Tatuoinneilla on vuoden (12kk) väritakuu tatuoinnin teosta, jonka aikana kuvan korjaus- ja vahvistustyö voidaan tehdä. Valitettavasti takuu ei kata tiettävästi kuluvia paikkoja, esimerkiksi sormet ja jalkapöydän sivut. Tämä kerrotaan sinulle jo yhteydenotossasi.

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen näkyy tatuoinneissa. Tällöin asiakas kustantaa korjauksen itse.
Asiakas on vastuussa jälkihoitoon liittyvistä asioista, sekä mahdollisista komplikaatioista ja niiden hoitoon liittyvistä kustannuksista.
Jos tatuointisi tulehtuu, tai esiintyy jokin muu komplikaatio, olethan yhteydessä tatuoijaasi jatko-ohjeita varten.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä, joten kysy rohkeasti jos mieltäsi askarruttaa joku!