Usein kysyttyä

Sattuuko se? – Miltä tatuoinnin ottaminen tuntuu?​

Monet tulevat ottamaan ensimmäistä tatuointiaan ja useimmiten kuuleekin sanat: ’’Eihän tää nyt oo yhtään niin paha ku odotin!’’ Tatuoiminen on enemmänkin ärsyttävää nipistelyä ja polttelua. Tietenkin se paikoittain sattuu ja siihen vaikuttavat tatuoitavan alueen koko, tatuoinnin paikka sekä kuinka paljon tatuointia väritetään. Iho turtuu nopeasti ja sietokyky nousee. Kipukynnys puolestaan sietää n.3–4h tatuoimista kerrallaan, minkä jälkeen turtuminen häviää. Tässä kohtaa yleensä lopetetaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

On siis OK, jos sattuu liikaa ja kuva jää kesken!

Mikä on vegaaninen tatuointi ja kuinka se eroaa ”tavallisesta”?

Suurin ero näillä on käytettävien tarvikkeiden ainesosat, nimittäin vegaanisissa tuotteissa eläinperäiset ainesosat on korvattu luonnollisilla tai synteettisillä ainesosilla. Pelkästään vegaaniset tatuointimusteet eivät tee tatuoinnistasi vegaanista, vaan prosessiin liittyy myös todella paljon muitakin käytettäviä tarvikkeita, kuten hanskat, pesuaineet ja siirtopaperi. Meillä Dreamyinkissä voit luottaa siihen, että pyytäessäsi tatuointisi on täysin vegaaninen.

Lue tarkempaa tietoa aiheesta kotisivuiltamme.

Miten valmistaudun tatuointiin?

Takaakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen upealle tatuoinnillesi, suosittelen rasvaamaan tatuoitavaa aluetta kosteusvoiteella kahdesti päivässä kahden viikon ajan ennen tatuointiaikaasi.

Tatuointiin valmistaudut lepäämällä ja syömällä hyvin sekä pukeutumalla asianmukaisesti ottaen huomioon tatuoitavan alueesi. Tatuointimuste ei lähde vaatteista pesussa pois. Suosittelen jättämään tatuoitavan alueen ihokarvat ajamatta, me hoidamme sen. Jos kuitenkin epiloit tai vahaat ihokarvat tatuoitavalta alueelta tee se vähintään viikkoa ennen tatuointiaikaasi, sillä em. karvanajotavat voivat aiheuttaa allergiaa tai ihoreaktion, avata ihohuokosia tai aiheuttaa sisäänpäin kasvavia karvoja.

Tatuoinnin teko vie oman aikansa, joten voit jutustelun lisäksi kuunnella lempimusiikkiasi kuulokkeistasi tai selata sosiaalista mediaa. On suositeltavaa ottaa mukaan (etenkin isommissa kuvissa) pientä naposteltavaa tai välipalaa, sekä sokeripitoista juotavaa.

Ilmoitathan tatuoijallesi, jos sinulla on vakava perussairaus, lääkitys/ immuunijärjestelmään vaikuttava lääkitys, olet raskaana tai sinulla on jotakin muuta, jonka luulet vaikuttavan tatuoimiseen!

Lue tatuoinnin otosta blogissani : Haluan tatuoinnin, kuinka toimin?

Särkylääkkeet/Puudutteet

Särkylääke ei lievitä tatuoimisesta syntyvää kipua, mutta jotkut saattavat ohentaa verta eikä niitä tulisi syödä.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että ei ehkä kestäisi tatuoimisesta aiheutuvaa kipua, apteekista voi ostaa puuduttavaa rasvaa (Emla) ja levittää sen alueeseen 1–1,5h ennen tatuoinnin ottamista ja antaa vaikuttaa, kunnes tatuoija pyyhkii sen pois.

Emme kuitenkaan suosittele puudutteen käyttämistä, sillä iho ei vastaanota mustetta yhtä hyvin. Kipu tulee myös suurimmassa osassa tapauksissa kaksinkertaisena kun puudutteen lyhyt vaikutusaika päättyy.

Kuinka varaan ajan?

Tatuointiajat on varattavissa ajanvarauspäivinä. Ajanvarauspäivät ilmoitetaan etukäteen Facebookissa ja Instagramissa. Ajanvarauspäivänä voit täyttää ajanvarauslomakkeen kotisivuillamme www.dreamyink.fi/ajanvaraus. Nopeuttaaksesi ajanvarausprosessia tulisi lomake täyttää huolellisesti ja kattavasti.

Lähetettyäsi lomakkeen, saat sähköpostiisi automaattisen vastausviestin onnistuneesta lähetyksestä. Käyn läpi jokaisen varauksen saapumisjärjestyksessä ja vastaan niihin hinta-arvion ja vapaiden tatuointiaikaehdotusten kera.

Tatuoinnin suunnittelu

Suunnittelemme tatuoinnit pääsääntöisesti yhdessä asiakkaan kanssa tälle varatulla tatuointiajalla. Näin takaamme, että saat yksilöllisen ja henkilökohtaisen tatuoinnin toiveidesi mukaan oikean kokoisena ja mallisena. Mallia suunnitellaan niin kauan, kunnes asiakas ja tatuoija ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Tatuoinnin suunnittelua varten voidaan varata myös erikseen suunnitteluaika, josta tulee maksaa hinnastomme mukaisesti.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä, joten kysy rohkeasti jos mieltäsi askarruttaa joku!