Vastuullisuus

Meillä hygienia on ykkösprioriteetti.

Dreamyink tatuointi hygienia

Korkea ja tarkka hygieniataso on meille tatuoijille välttämätön. Tatuointia tehdessä iho rikkoontuu aiheuttaen verenvuotoa, jonka seurauksena on olemassa vaara veriteitse tarttuvien tautien leviämiselle. Epästeriilien välineiden välityksellä, kuten likaisella neulalla voi aiheuttaa erilaisten virus- ja bakteeri-infektioiden leviämisen, jonka seurauksena voi olla sairastuminen hepatiittiin tai HI-virukselle.

Meiltä saa aina kysyä askarruttavista asioista niin hygieniaan kuin muuhunkin toimintaan liittyen. Vastaamme mielellämme!

Hygienia

Käytämme steriilejä yksittäispakattuja kertakäyttöisiä neuloja, jotka laitetaan käytön jälkeen riskijäteastiaan. Astian täytyttyä se sinetöidään ja viedään riskijätekeräykseen.

Käytämme tuubeissamme kertakäyttöisiä muovikärkiä, jotka otetaan steriilistä yksittäispakkauksesta vain yhtä asiakasta varten ja hävitetään välittömästi käytön jälkeen.

Pestävät työvälineet, eli metalliset gripit viedään likoamaan suoraan tatuointisession jälkeen pesuaine-vesiseokseen. Gripit puhdistetaan ensin harjaamalla, minkä jälkeen ne asetetaan Rapidexia ja vettä sisältävään ultraäänipesuriin. Ultraäänet luovat pesurissa kuplia veteen, jotka tunkeutuvat pestävän välineen koloihin ja irrottavat kaiken lian. Pesun jälkeen välineet laitetaan kuumailmasterilointiin, joka steriloi instrumentit kuumentamalla ne 200 asteeseen 120 minuutin ajan tuhoten kaikki infektioita aiheuttavat mikrobit.

Työpiste desinfioidaan huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen. Ennen tatuointia asiakkaan iho desinfioidaan tatuoitavalta alueelta. Työpiste ja työvälineet suojataan kelmuin ennen tatuoimisen alkamista. Käytämme suojahanskoja, joilla koskemme ainoastaan tatuoimiseen vaadittaviin ja suojattuihin välineisiin. 

Liiketilamme IHANA kauneushoitolan asiakas-, wc- ja taukotilat siivotaan säännöllisesti. Liiketilamme on terveystarkastajan hyväksymä.

Varmistamme työskentelytilan hygieenisyyden, mutta muistathan, että olet vastuussa tatuoinnista ja sen jälkihoidosta.

Mitä tatuointiväri on?

Tatuointimusteet koostuvat pääasiassa kahdesta aineesta, välittäjäaineesta ja väripigmentistä. Pigmentti voi olla käytännössä mitä tahansa hienoksi jauhettua ainetta. Nykyisin pigmentti on pääasiassa mineraalipigmenttiä ja välittäjäaine on steriiliä vettä.

Käytämme vain maailmanlaajuisesti käytössä olevien tunnettujen ja luotettavien valmistajien tatuointimusteita.

Käyttämämme tatuointimusteet

-Intenze

-Dynamic Ink

-Fusion Ink

-World Famous Ink

Tatuointivärien turvallisuus

Tatuointivärimme valmistetaan Yhdysvalloissa, jossa ne luokitellaan kosmetiikkatuotteiksi. Näiden tuotteiden turvallisuutta valvoo lääke- ja elintarvikevirasto FDA. Käyttämiltämme valmistajilta on saatavilla turvallisuusselvitykset (MSDS-Material safety data sheet).

EU-alueelle tuotavien värien on läpäistävä EU-viranomaisten tarkastus, jotta myyntilupa voidaan myöntää. Euroopan komissiolla on käytössä RAPEX-ilmoitusjärjestelmä, jossa EU-maat vaihtavat tietoa keskenään ihmisten terveydelle haitallisista tuotteista. Tämä tarkoittaa sitä että jos jostain tatuointiväristä tehdään ilmoitus, vedetään se välittömästi pois markkinoilta.

Suomessa tatuointivärien turvallisuudesta vastaa maahantuoja. Värimme tilataan Suomen johtavalta maahantuojalta, Nordic Tattoo Supplies Oy:ltä

Vastuullisuus

Laki edellyttää toiminnanharjoittajaa kertomaan palveluunsa liittyvistä riskeistä ja varmistamaan, ettei käytettävistä tarvikkeista aiheudu terveydellistä haittaa. Olemme kertoneet selkeästi ja kattavasti kaikesta ehdoissamme, mitä tulee ottaa huomioon tatuointia harkitessasi. Ajanvarauksemme turvaa asiakkaan kuluttajansuojalain mukaisesti ja tarjoamme sinulla aina palvelustamme kuitin sähköpostiisi tai matkapuhelimeesi. Olemme laatineet lakisääteisen turvallisuusasiakirjan, joka sisältää suunnitelman tarjoamaamme palveluun liittyvien vaarojen tunnistamiseksi ja riskien hallitsemiseksi sekä niistä tiedottamiseksi tarpeen vaatiessa.